Skip to main content
Menu Icon

HOGYAN KÉSZÍTSE ELŐ A FITNESZESZKÖZÖKET AZ ÚJRANYITÁSRA

HOGYAN KÉSZÍTSE ELŐ A FITNESZESZKÖZÖKET TERMÉNEK ÚJRA NYITÁSA ELŐTT


A terme valószínűleg nem volt még ennyi ideig üres. Az újra nyitás azt jelenti, hogy először meg kell bizonyosodni róla, hogy az eszközök készen állnak a munkára a hetekig vagy akár hónapokig tartó használaton kívüli időszak után. 

Eszközök előkészítése

Hogy biztos legyen abban, hogy az eszközök valójában készen állnak, kövesse a listát, mielőtt újra használatba kerülnek a gépek. Bölcs döntés alaposan átvizsgálni az alkatrészeket és vezetékeket, hogy megbizonyosodjon a sértetlenségükről, és arról, hogy nem porosak vagy törmelékkel szennyezettek. Ezután kapcsolja be az összes árammal ellátott egységet egyesével, némelyiket pedálozva.

Ellenőrizze le az összes funkciót, mint a sebesség, meredekség és pulzusmérés. Ne felejtse megfelelően csatlakoztatni a TV- és internet kábeleket, hogy biztosan letöltődjenek a legújabb frissítések a konzolokra és a szoftverekre. Ez tökéletes alkalom a Life Fitness on Demand engedélyezésére a SE3HD-konzolokon (ha korábban még nem történt meg). További kérdés esetén a TV funkciókkal vagy szoftverrel kapcsolatban, kérjük, keresse fel a Life Fitness vevőszolgálatot.

Az új szabályozások azt jelenthetik, hogy el kell mozdítania vagy egyes eszközeit teljesen el kell szállítania a teremből. Minden gépfajtának meg van a saját meghatározott módja az áthelyezésre, tehát kérjük, legyen óvatos és ne kapkodja el a folyamatot.

Az áthelyezés után, még az első használat előtt bizonyosodjon meg róla, hogy megfelelően le lett rögzítve az eszköz és a biztonságos-e. Az egyértelmű mechanikus behatás, a nem rendeltetésszerű használat vagy a gép karbantartásának elhagyása a gyártói garancia elvesztésével járhat.

Ennek elkerülése érdekében keresse szerviz csapatunkat, akik a szakszerű szállító és beüzemelő munka elvégzésére is állnak rendelkezésükre.

 

 

Tisztítás

 Ön valószínűleg alaposan kitakarította termét, miközben az zárva volt. Mielőtt újra kinyitná, fontos, hogy kövesse a legújabb állami szabályzásokat, hogy biztosan veszélytelen és egészséges környezetet tudjon biztosítani a vendégeinek.

Szappan, víz, és nem dörzsölő háztartású takarítószer használható a kijelző és a külső felületek tisztításához. Csak puha pamutrongyot használjon. A tisztítófolyadékot a rongyra vigye fel tisztítás előtt. Kifejezetten az erősítőgépeknél, használjon CLP-t vagy olajat, hogy azzal síkosítsa és tisztítsa az lapsúly mozgató vezérrudakat, kábeleket és csigákat.

SEMMIKÉPP SE (!)

 • NE használjon ammónia tartalmú, vagy savalapú tisztítószert
 • NE használjon dörzsölő tisztítót
 • NE használjon papír törlőkendőt
 • NE vigye fel a tisztítófolyadékot közvetlenül az eszközre
 • KERÜLJE EL az eszközök felületén a fehérítő, vagy hypo használatát.

 

Karbantartás és Felújítások

Valószínűleg volt ideje különböző építkezéssel kapcsolatos problémát megoldani a bezárt időszak alatt. Az utolsó simításokat érdemes most elvégezni. Mostanra tervezze a különböző építési teendőket, amiket eddig nem intézett el, cserélje ki az elromlott izzókat, és mindenképpen cserélje ki a vizesblokk vizét, a HVAC-filtereket. Ellenőrizze le a víztartalékokat és légkondicionálókat.

 

 

Nyitás előtti teendők listája

 1. Szemmel ellenőrizze le a terméket, hogy biztosan ne legyen nedves, poros, vagy törmelékkel teli.
 2. Szemmel ellenőrizze a végzárókat, csatlakozókat és kábeleket, hogy biztosan sérülés mentesek legyenek.
 3. Kapcsoljon be minden egységet, egyesével.
 4. Minden, nem árammal ellátott eszközt kapcsoljon be a pedál használatával.
 5. Ellenőrizze le minden eszköz működőképességét, például:
  1. TV funkciók
  2. MYE (ha beszerelt)
  3. Tesztelje az egységet minden fokozaton (sebesség és ellenállás)
  4. Pulzusmérés
  5. Dőlésszögállítása
 6. Ellenőrizze le, hogy az elektromos-,t v-, és internetkábelek megfelelően csatlakoztatva vannak-e
 7. Ellenőrizze, hogy minden eszköz biztonságosan használható-e:
  1. Akadás nélkül fut
  2. Stabil
  3. Nincs sérülés vagy gyengülés (kifejezetten a kábeleken)
  4. Minden biztonsági utasítás látható-e
 8. (Opcionális) Igazolja és dokumentálja a konzol jelenlegi szoftververzióját. Ha a konzolszoftver nem a legújabb frissítéshez igazodik, legyen szíves frissíteni, mielőtt folytatná a teendőket. További kérdés esetén a szoftverrel kapcsolatban, keresse a Life Fitness Vevőszolgálatot.
 9. Bizonyosodjon meg róla, hogy minden eszköz a használati kézikönyv szerint le van tisztítva
 10. Az erősítőgépekre vonatkozó, különleges eljárások:

Használjon CLP-t vagy olajat, hogy azzal síkosítsa és tisztítsa az lapsúly mozgató vezérrudakat, kábeleket és csigákat.

 1. Egyéb információ megtalálható az “Összeszerelés és Üzemeltetés” kézikönyvben

 

 

Mielőtt újra kinyitna, fontos, hogy kövesse a legújabb állami szabályozásokat, hogy biztosan veszélytelen és egészséges környezetet tudjon biztosítani a vendégeinek. Ha szüksége van a technikai segítségünkre, ne hezitáljon felkeresni a kapcsolat@fitconcept.hu e-mail címen, van vegye fel a kontaktot a Vevőszolgálattal. Szívesen segítünk!

Nyitás után

 1. Ellenőrizze az összes pontot naponta egyszer, még jó hosszú ideig.
 2. Bizonyosodjon meg róla, hogy a tisztítás - 9. pont szerint az alkalmazottak napi rutinjába tartozik és különös figyelemmel betartják azt!

 

Szeretne további praktikus tanácsokat és tippeket kapni az edzőterem újra nyitásához?

Kisérje figyelemmel az új, ingyenes e-bookunkat, mely innen letölthető:

 

 

Comments

Plain text

 • No HTML tags allowed.
 • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
 • Lines and paragraphs break automatically.
CLOSE FIND MY LOCAL DISTRIBUTOR

Are you looking for your local commercial or home equipment distributor?